BTMN TÁJÉKOZTATÓ

Gyarmati Brezvai Éva fényképe.A Beilleszkedési, Tanulási, Magatartási nehézséggel küzdő gyermekek, tanulók ellátásának jelenlegi szabályai, az értékelés és minősítés alóli felmentés és szöveges értékelés KIFUTÓ rendszerben történő kivezetésével kapcsolatos
TUDNIVALÓK  


Tájékoztatás

2018. szeptember 1. napjától — kifutó rendszerben — kivezetésre kerül a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel (a továbbiakban: BTMN) küzdő tanulók esetében az értékelés és minősítés alóli felmentés és szöveges értékelés lehetősége.
Kifutó rendszerben, azaz aki 2018. augusztus 31. napján már rendelkezik e kedvezménnyel, az megszakítás nélkül a középfokú iskolai tanulmányai végéig élhet vele, új mentesítés azonban már nem adható.
Nem változik azonban az ezen túl adható kedvezmények köre és a fejlesztési kötelezettség sem. A jelzett jogszabály-módosítás előkészítésében részt vevő, széles körú szakmai reprezentáltságú munkacsoport tovább folytatja tevékenységét, módszertani ajánlások és tájékoztató anyagok elkészítése érdekében.
Ezen anyag röviden bemutatja a változás tartalmát, indokait, a BTMN jogi, pedagógiai, és diagnosztikai kérdéseit.


Facebook csoportunk itt található:


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések