HANGOSAN SZÓLTUNK!

Facebook oldalunkért klikk ide!CSak Együtt Van Esély


Gyerekekről beszéltünk , sok tízezerről, akik eleve nehéz helyzetben vannak, de egy új törvénymódosítási javaslat még nehezebbé tenné tanulásukat, így későbbi életüket is. Az SNI és BTMN által érintett gyerekeket eddig – megfelelő szakvizsgálat után – az adott tárgyból osztályzás alól fel lehetett menteni, tehát nem kaptak osztályzatot, de a képzésben részt vettek, órára jártak. Ezen a helyzeten akar változtatni az oktatási kormányzat, amely Nagypéntek előtti napon egy 15 oldalas módosító javaslattal lepte meg a szakmát, s öt, azaz 5 napot adott a javaslat véleményezésére.


HANGOSAN SZÓLTUNK
Újra és Újra!

Újabb "fűnyíró" a közoktatásban?

Összesen közel 170 ezer, speciális nevelési igényű és tanulási zavarral küzdő gyermeket érintene hátrányosan a köznevelési törvény módosítása, amely lehetővé tenné, hogy sérült gyerekeket ne csak gyógypedagógus tanítson, és amely eltörölné az osztályozás alóli felmentést a részképesség-hiányos gyermekeknél.



Hiába ígértek konzultációt, hiába véleményezték többen is (köztük mi is), a "Az oktatás szabályozására vonatkozó és egyes kapcsolódó törvények módosításáról" című törvénymódosítási javaslatot 2017. Április 26-án Semjén Zsolt BEADTA!
Így megszavazhatja a parlament, hogy a BTMN, azaz a "Beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő gyermek, tanuló: az a különleges bánásmódot igénylő gyermek, tanuló, aki a szakértői bizottság szakértői véleménye alapján az életkorához viszonyítottan jelentősen alulteljesít, társas kapcsolati problémákkal, tanulási, magatartásszabályozási hiányosságokkal küzd, közösségbe való beilleszkedése, továbbá személyiségfejlődése nehezített vagy sajátos tendenciákat mutat, de nem minősül sajátos nevelési igényűnek" NE kaphassanak felmentést az osztályozás alól. A definíció szerinti "enyhe" diszlexiás, diszkalkuliás és diszgráfiás gyerekeket ezzel óhajtják "motiválni" arra, hogy jobban teljesítsenek.
Szégyen!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések